Eventyrhusets legeplads

Vi ved i dag, at børn lærer gennem kroppen og gennem brug af kroppen.
Det er derfor vigtigt, at vi hver eneste dag giver mulighed for, at understøtte barnets grundmotoriske udvikling, såsom at krybe under/over, trille, kravle, gå/løbe, slå vejrmøller, hoppe, gynge, kaste/gribe, sparke osv.
Grundmotorikken skal være på plads inden barnet har mulighed for at lære færdigheder som løbe på løbehjul, køre på cykel, spille fodbold, køre mooncar osv.
Grundmotorikken har også betydning for den læring der sker, når barnet skal lære noget nyt f.eks. i skolen, eller når barnet skal indgå i sociale relationer.
Derfor er det vigtigt, at vi som voksne sikrer, at børnene har de bedste forudsætninger for at udvikle en motorisk sikkerhed gennem stimulering af de 3 primære sanser.

Læs mere om vores legeplads nedenfor og hvilke sanser og motoriske udfordringer, som vi har fokus på at udvilke og stimulere.

Eventyrhuset udnævnt som særlig grøn institution og tildelt det grønne spireflag

Eventyrhuset har fået certifikat og grønt flag af Friluftsrådet, begivenheden blev fejlret med saftevand og softice på festmenuen, da børnene i Eventyrhuset skulle fejre, at de har fået certifikat som særlig grøn institution. Efter at have arbejdet med grønne projekter og institutionens legeplads, hvor Friluftsrådets grønne spireflag skulle sættes op over legepladsen.

- Vi har skullet dokumentere, hvordan vi har arbejdet med de grønne projekter. Friluftsrådet er kommet med en række forslag, men vi har også lavet vores egne projekter, som vi har gennemført sammen med børnene. Vi har blandt andet plantet blomster, som har kunnet tiltrække insekter, lavet insekthoteller og meget andet, siger Lasse Kondrup.

I kan læse mere omkring dette ved at klikke på billede nedenfor.

Eventyrhuset tildelt "Grønt flag" af Friluftsrådet
Link til artikel ved klik på billede

Vestibulærsansen

”Der skal gang i væskerne i det indre øre, og det gælder i både horisontale, vertikale og frontale plan.”På gyngen stimuleres sansen ved at sidde, stå og ligge.
Det samme sker, når der laves kolbøtter rundt om koldbøttestangen, når de ligger og vugger/gynger i hængekøje/fuglerede, når der drejes i en karrusel eller der rutsjes ned ad rutsjebanen.

Hjælper udviklingen af:

  • Indre øre
  • Sanse stimulerene bevægelser, som kolbøtter

Taktilsansen

”Der skal møves og mærkes efter med hele kroppen, så både vores undersøgende og vores beskyttende del af sansen stimuleres.”
Ved sne, sand og vandlege er der kulde eller varme på huden. Det kan føles vådt eller tørt fra regnen, varmt eller koldt alt efter årstiden.
På en tur ned af rutsjebanen påvirkes sansen af vind og vejr i håret.
Når der trilles ned ad skråningen mærkes der tryk forskellige steder på kroppen.
Eller når de ligger og pakker sig ind i hængekøjen mærkes et jævnt tryk på kroppen.
Når der leges i legemiljøer mærkes forskellige materialeoverflader.

Hjælper udviklingen af:

  • Hele kroppen